Dogs

vs

Wildmen (12-9)

10.2.2016 Koirien kausi alkoi harjoitusvoitolla Lappeenranta Wildmenista.

Wasa Dogs rymisteli kauden avausvoittoon eilen pelatussa harjoitusottelussa Lappeenranta Wildmenia vastaan. Ensimmäinen puoliaika painettiin erittäin tasaisissa tunnelmissa ja maalihanat aukesivatkin vasta toisen neljänneksen lopulla kun Lappeenranta Wildmen täräytti pelin ensimmäisen touchdownin pitkän juoksukuvion päätteeksi. Toiseen erään siirryttiin Dogsien takaa-ajo asemassa. Sama tahti jatkui kun Wildmen onnistui taklaamaan Dogsien pelinrakentajan maalialueelle ja siirtyi jo 0-9 johtoon. Tämän jälkeen vaasalaiset sisuuntuivat ja WR Erkki Helanummi nappasi kauden ensimmäisen heittokopin maalialueella ja Dogs kavensi näin pelin numeroihin 6-9. Ottelua oli alle kaksi minuuttia jäljellä kun pelinrakentaja Urho Ruuskanen "runnoi" pitkän hyökkäyksen päätteeksi viimeisen jaardin maalialueelle asti. Loppunumerot kaunistuivat koirien osalta tulokseen 12-9! Kokonaisuudessaan ottelu oli erittäin tasainen ja viihdyttävä sekä jätti molemmille joukkueille mukavasti parannettavaa ennen varsinaisten sarjapelien käynnistymistä. Erityis kiitos Lappeenranta Wildmenille, että jaksoivat ajaa harjoitusotteluun aina Vaasaan asti!

Joukkueen puheenjohtaja ja puolustuksen kapteeni Jyri Kytöharju avasi pelin kokonaisuutta puolustuksen osalta: "Puolustus oli kokonaisuudessaa odotetun kova vaikka vastustaja saikin tehtyä 9 pistettä. Rookieden taso oli ylättävän hyvä jo tässä vaiheessa. Etenkin esiin on nostettava Mikko Isokäännän suoritus, vaikka toisaalta taso oli odotettava, sillä hän pelaa Hämeenlinna Huskiesin riveissä kesät.. Myös CB Antti Nurmikoski osoitti ottelussa hyvää asennetta ja toivottavasti työharjoittelut eivät vie häntä kokonaan sivuun tulevalta kaudelta. Puolustuksen kirkkaimpana tähtenä toimi Olli Koskivuo, joka jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi - kaksi syötönkatkoa ottelussa antoi lupauksia tulevaan. Siirtyiköhän epävirallisen ennätyksen haltijaksi jopa Wasa Dogsien Historiassa? Puolustuksen linja Julius Jalon johdolla antoi hyvää painetta, ja uskoa on, että saadaan vielä kyseisistä kavereista enemmän irti jolloin voidaan odottaa tehokkaampaa pelaamista runkosarjan alkaessa".

Hyökkäyksen koordinaattori ja joukkueen QB Samppa Luoma-Halkola kommentoi eilistä ottelua seuraavasti: "Siihen nähden miten rookiepainotteisella kokoonpanolla mentiin lähes koko peli voi kokonaisuuteen olla tyytyväinen. Tietyt osa-alueet toimi tälläkertaa paremmin kuin muut ja käteen jäi paljon hyvää dataa. Tänä vuonna myös säännöissä avattu blitzaaminen (välittömästi aloitussyötön käynnistyessä puolustaja aloittaa juoksun pelinrakentajaa kohti) tekee homman huomattavan vaikeaksi hyökkäykselle mikä näkyy myös tulostaululla".

Koiralauma aloittaa varsinaisen sarjansa kotiottelulla TCFA Unicornsia vastaan 26.2 klo 19.30 alkaen. 26. päivä KIISTON KUPLALLA JYTISEE, kaikki paikalle jälleen kannustamaan Wasa Dogsit askeleen lähemmäs mestaruutta! Nyt on karstat ravistettu pelaajien olkapäiltä pois ja voidaan nälkäisenä odotella sarjakauden alkua, WOF WOF!!!!!