13 - 32 (7 - 18)

Tilastot

27.2.2015

Pirkkahalli, Tampere

Lähtökohdat Dogsin Tampereen valloitukselle eivät olleet kovin ideaalit. Jyväskylä-ottelun jälkeen joukkueeseen iskenyt flunssa-aalto verotti väkeä treeneistä kahden viikon ajan, eikä kunnollisia harjoituksia meinattu saada järjestettyä poissaolojen takia. Pois rosterista olivat edelleen avauksen pelaajista Koskela, Vasanoja ja Kaas sekä viime pelissä loukkaantuneet linjamies Nuorala ja tukimies Plyhm. Viime kaudella pronssiottelussa kohdanneet Tampereen joukkueet yhdistyivät täksi kaudeksi, eikä Tampereelta Dogs ole historiassaan liiemmin pisteitä tuonut, mutta Hämeeseen lähti silti motivoitunut ja nälkäinen lauma.

Otteluun saatiin unelma-alku, kun puolustus otti samantien luulot pois kotijoukkueelta kolmella yrityksellä ja kentälle saatiin Dogs-hyökkäys. Vieraat etenivätkin röyhkeästi maaliin asti 40 jaardin matkan kahdella yrittämällä, kun TE Jori Pakkanen toi koirille 6 pistettä. Pakkanen ei jättänyt asiaa tähän, vaan iski taululle hetken päästä toisen touchdownin. Vielä ennen puoliaikaa pelinrakentaja Anton Luukko löysi heitollaan tilan vaaleansinipaitaisten puolustajien keskelle ja Santtu Leino jatkoi 6 pisteen arvoisella vastaanotolla tehokasta kevättään. Heikkoa olivat hyökkäyksellä lisäpisteyritykset - kolmen maalin jälkeen ei onnistuttu palloa saamaan 3 jaardin päästä maaliin lisäpisteyrityksen yhteydessä kertaakaan! Puoliajalle mentiin viininpuna-kultaisen näytöksen jälkeen johtolukemissa 7-18.

Jo toisella neljänneksellä alkanut hyökkäyksen hieman huonompi jakso jatkui puoliajan jälkeen. Juoksut eivät edenneet ottelun alun tapaan ja heitot eivät tahtoneet osua kohdalleen. Tässä kohtaa Dogsin puolustus nousi esiin ja antoi vieraille mahdollisuuden voittoon. Pallo poltti kauden ensimmäistä otteluaan pelanneiden tamperelaisten käsissä ja koirat pääsivät kääntämään vastustajan rähmäyksistä hyökkäysvuorot takaisin omille.  Puolustuksen linja oli uusiutunut jonkin verran, kun Karl "KGB" Gaib sai vierelleen Matias Pennasen ja lopussa rookie Miikka Nevalan. Linja pelasi uudessa koostumuksessaan erinomaisesti ja säkitti Tampereen pelinrakentajan pariin kertaan ja muutenkin epävarmasti esiintynyt kuuppa päättikin toisella puoliskolla jättää leikin kesken.

Tukimiesosasto jatkoi vakuuttavia otteitaan ilman isähahmo Plyhmiäkin. Kahteen suuntaan raatanut TE/LB Pakkanen antoi tulitukea, kun kokeneet Juho Nätynki (2 forced fumblea, fumble recovery, säkitys ja peräti 8 taklausta) ja Jyri Kytöharju (fumble recovery ja 3 taklausta) dominoivat yksisarvisten juoksuyrityksiä. Toisella puoliajalla loppulukemat niittasi kahdella juoksumaalillaan keskushyökkääjä Simon Lehtimäki ja jo kauden kolmannen syötönkatkonsa poiminut puolustuksen Olli Koskivuo, joka ei kuitenkaan päässyt tuomaan palloa aivan maaliin asti.

Jos Jyväskylä-ottelu oli hyökkäyksen ilotulitusta, niin tämä oli ehdottomasti huimasti tasoaan nostaneen puolustuksen voitto. Säkin ja neljä taklausta merkkauttanut puolustuksen avainhahmo Gaib olikin tyytyväinen paitsi joukkueen suoritukseen, myös omaansa: "Kaikki pelas hyvin ja puolustuksella oli hyvä päivä. Olihan se varmaan mun paras peli, helkkarin positiivisesti yllätyin. Pysty luottaa, että kaikki tekee omat duuninsa, ei kai silloin voi muuten mennä kuin hyvin."

Suurimman osan sekä hyökkäyksen että puolustuksen peleistä taistellut soturi Pakkanen kiitteli myös voittoisan vierasjoukkueen esitystä: "Team win. Kaikki pelas hyvin, erityisesti puolustus. Vastustaja oli odotetun hyvä, mutta ei tarpeeksi. Oma pelikin meni ihan ok, vähän ehkä väsähdin viimeisellä neljänneksellä."

Vaasalaiset ovat viimeksi tuoneet vierasottelusta Tampereelta pisteet kevään 2013 Tampere Bowl I:stä. Runkosarja on nyt puolivälissä ja back-to-back-voitoilla sarjan aloittanut Dogs jatkaa menoaan Pohjoislohkon kärjessä, kun Jyväskylä ja Tampere ovat molemmat yhä nollilla. Jompi kumpi joukkueista pääsee avaamaan pistetilinsä 2.3., kun joukkueet iskevät yhteen Jyväskylässä. Seuraava Dogsin ottelu pelataan Vaasassa lauantaina 21.3. klo 16:30, vastassa jälleen TCFA Unicorns. Saavu paikalle silloin, koska korkeakoulusarjaa pelataan Pohjanmaalla viimeistä kertaa tänä keväänä!